Csak, nedvességnek nem kitett, beltéri glett. Alkalmas, szokásos felületek/ gipszkarton, vakolt fal, régi kapart felületek, beton stb./ önálló glettelésére a hazai szokásoknak megfelelően. Jó tudni, hogy száradó glett, ez annyit jelent, hogy ellentétben a gipsz alapú glettel, itt nem kötésről és utána száradásról beszélünk, hanem csak száradásról. Gyakorlatban ez annyit tesz, hogy zsugorodási adottsága miatt, mély lyukakba nem a legjobb választás./viszont a bandázsoláshoz ez a tulajdonsága elengedhetetlen/ Kiválóan alkalmas, befejező glettelésre, mivel fehér, könnyen csiszolható, finomsága talán a legkiemelkedőbb a hazai glettek, gipszek között. Nagy előnye, hogy gyárilag felhasználásra kész. Mentesülünk a hagyományos glettkeverés óhatatlan velejáróitól. Nem kell zsákos anyagot cipelnünk, nem lesz csupa gipsz minden, nem kell keverő szárat mosni, takarítani. Nem fogjuk az időt állandó glett keverésekkel tölteni. Reggel kinyitjuk a dobozt, és csak dolgozunk. Nem mosogatjuk, kapargatjuk a vödröt minden glett keverés előtt, hogy tiszta legyen a vödör, s ne legyen szemetes a glettünk. Nem úszik vízben a glettkeverő rész. Csak annyi a dolgunk,/célszerű/ hogy keverőszárral felkeverjük a glettet, a szárat meg beletesszük egy vödör vízbe, had ázzon, a nap végén meg lemossuk. A glett, mivel nem vízálló, ezért nem köt rá a szárra. Érzékeny a vízre, ezért használható csak beltérben. Szükséges a glettet, szalag használatánál vízzel hígítani, mivel a gipszkarton a glettből a nedvességet elszívja, így a papír beráncosodik, hólyagos lesz. Tejföl sűrűség a kívánatos, amit a kellő mennyiségű víz hozzá adásával érhetünk el.